ZAVRŠEN XIII. FESTIVAL ZABAVNE GLAZBE, POP-FEST KUPRES 2012


VIDEO: Monika Đapić, prva nagrada žirija

Proglašenjem pobjednika i dodjelom nagrada završen je 13. Festival zabavnih pjesama Popfest Kupres 2012. S pozornice velike dvorane Hrvatskoga doma Kupres, koji je ujedno i organizator festivala, brojnoj publici predstavilo se 19 mladih izvođača iz Bosne i Hercegovine.

Prvu nagradu žirija jednoglasno je osvojila  četrnaestgodišnja Monika Đapić iz Kupresa koja je vrlo sigurno otpjevala pjesmu Hurt (Christina Aguilera), te u više navrata izmamila pljesak publike, drugu nagradu osvojio je Petar Zeko iz Novog Travnika a treću Lucija Pašalić iz Šujice.  Festival je dodijelio još dvije nagrade: prvu nagradu publike koju je osvojila Marija Dumančić iz Kupresa i nagradu za najbolji scenski nastup koju je osvojila Anja Vukliš iz Banja luke. Ni ostali izvođači nisu značajnije zaostajali za pobjednicima, jer je konkurencija bila vrlo izjednačena. U šou programu večeri nastupio je mladi kupreški sastav Suspend mod.

Interesovanje za ovogodišnji festival bilo je jako veliko, prijavljivali su se kandidati sa svih prostora BiH, pa žiri nije imao nimalo laku zadaću pri utvrđivanju konačne liste izvođača. Višemjesečne pripremne aktivnosti na kraju su se višestruko isplatile, finalna večer ponudila je mnoštvo kvalitetnih izvedbi, scena i akustika na zavidnoj razini, pa je atmosfera u dvorani protekla u ozračju dobrih vibracija i pravoga festivalskog ugođaja.

Voditeljski dio programa prfesionalno je ali i maštovito odradila  Irena Perišić, voditeljica i novinarka na TV Jadran Split i televiziji DM Sat.

Kako je festival nekomercijalan, ciljevi prioritetno edukacijske i socijalne naravi a ciljna skupina mladi, organizator posebnu zahvalu upućuje pokroviteljima i sponzorima.

Monika Đapić, prva nagrada žirija

Petar Zeko, druga nagrada žirija

Lucija pašalić, treća nagrada žirija


Marija Dumančić, prva nagrada publike
Anja Vukliš, nagrada za scenski nastup

Još fotografija…

Svi izvođači

 

Kupreška grupa – Suspend mod

 

                   
                             

 

 

This entry was posted in Novosti. Bookmark the permalink.