BOŽIĆNI KONCERT, HKD NAPREDAK, KUPRES Hrvatski dom Kupres, 28. 12. 2009.

Tradicionalni Božićni koncert HKD „Napredak“ podružnica Kupres, uz suorganizaciju Hrvatskoga doma Kupres, i ove je godine opravdao epitet kvalitetnog kulturnog događaja, koji se već desetak godina redovito organizira uz blagdane Božića i Nove godine. Štoviše, a osobito prema reakcijama publike, moglo bi se reći da je ovogodišnji koncert bio i kvalitetniji i sadržajniji od dosadašnjih.

Bila je to prava revija zborske glazbe, plesa, poezije, božićnih pjesama i starih kupreških napjeva. Sudjelovale su sve Napretkove sekcije od najmlađih uzrasta do odraslih.

Na ulazu u Dom posjetitelji su po prvi puta, u okviru ovoga koncerta, mogli vidjeti i žive jaslice. Naime, mladi i poduzetni kapelan Župe Otinovci-Kupres, Don Dragan Jurić, zajedno s učenicima Srednje škole Kupres, osmislio je i realizirao vrlo zanimljiv scensko glazbeni program, koji se oko sat vremena odvijao na platou hrvatskoga doma. Hvale vrijedan bio je i kratki igrokaz prije početka samoga koncerta.

Mnogi od posjetitelja mogli su po prvi puta razgledati Etnografski postav i izložbu kupreških panorama, postavljenih u izložbenim prostorima Doma.

Velika koncertna dvorana bila je pretjesna za sve posjetitelje koji su došli vidjeti ovu posljednju ovogodišnju kulturnu priredbu u Hrvatskome domu.

A. Čičak

Evo još par fotografija:

This entry was posted in Novosti. Bookmark the permalink.