POP FEST – KUPRES 2010

Koncertna dvorana „Hrvatskoga doma“ Kupres, koja može primiti preko 450 gledatelja, bila je premala da bi u nju sjeli svi posjetitelji koji su, u subotu 23. 10., došli pogledati Jedanaesti festival zabavnih pjesama „POP FEST – KUPRES 2010“. Tražila se stolica više i kako to obično biva u ovakvim situacijama, prostor za stajanje bio je jedino rješenje. Temperaturu u dvorani, ove prohladne kupreške jesenje večeri, uz bučnu i navijački raspoloženu publiku brzo su podigli i mladi dobro pripremljeni pjevači. Nastupili su; Robert Tokić Jajce, Koštana Dević Livno, Martina Grabovac Busovača, Marija Bandov Livno, Andrea Vila Kupres, Eva Pilić Uskoplje, Sanda Pandža Mostar, Mirna Pehar Livno, Adriana Kolenda Mostar, David Glibo Rama, Marija Dumančić Kupres, Monika Čavara Busovača, Stanko Đurić Kupres, Tea Marić Busovača, Magdalena Bogić Jajce i Ana Čičak Kupres.

POBJEDNICA

Eva Pilić iz Uskoplja

DRUGO MJESTO

Mirna Pehar iz Livna

REĆE MJESTO

Tea Marić iz Busovače

Kvaliteti Festivala znatno je pridonijela i činjenica da veći dio njih već imaju iskustva ali i  pobjede na sličnim festivalima u BiH, Hrvatskoj pa i na nekim međunarodnim festivalima.  Konkurencija je bila vrlo ujednačena tako da žiri jednostavno nije mogao podijeliti nagrade svima koji su to uistinu i zaslužili. Organizator se stoga pobrinuo da svim natjecateljima uruči Priznanje kao zahvalu za nastup i DVD festivala. Onima koji su, barem te večeri, imali najbolji nastup ili su najsretnije odabrali mobiilikasinoiden todellinen tuleminen alkoi vasta vuoden 2010 jalkeen. pjesmu, podijeljeno je 5 nagrada. Žiri u sastavu, Dino Jelusić hrvatski pjevač iz Zagreba, Dario Jelusić glazbenik, Zagreb,  Nada Bagarić  pjevački zbor HKD „Napredak“ Kupres,  Iva Markota, glazbena škola, Osijek, Ratko Bartulović glazbenik, Split i Ante Čičak dir. Festivala, Kupres, prvu nagradu dodijelili su Evi Pilić iz Uskoplja. Žiri je bio suglasan da se radi o vrlo talentiranoj djevojčici koja je s tek 11 navršenih godina otpjevala pjesmu iz Livna, s pjesmom Lako je sve, a treću Tei Marić iz Busovače, s pjesmom Rodit ću ti kćer i sina.

NAJBOLJI SCENSKI NASTUP

Marija Bandov iz Livna

PRVA NAGRADA PUBLIKE

Andrea Vila iz Kupresa

Važnu nagradu, onu za najbolji scenski nastup, osvojila je Marija Bandov iz Livna, koja je pjesmu Willd dance otpjevala opušteno i na zavidnoj profesionalnoj razini.

Publika u dvorani također je glasovala a njihove simpatije ove godine pobrala je Andrea Vila iz Kupresa s pjesmom  There comes a time.

Općem ugođaju i raspoloženju publike  tijekom cijele večeri, doprinjela je i pažljivo uređena scenografija oživljena velikim video zidom, svjetlosno laserskim efektima te kvalitetan i dobro doziran zvuk u dvorani.  Voditeljica programa i ove kao prethodne dvije godine bila je, Irena Perišić s TV „Jadran“ Split, koja je profesionalno i rutinski držala fesivalsku palicu do samoga kraja pa je program protekao u dojmu dobro uštimanoga i isplaniranoga scenarija.

Nakon nastupa svih izvođača, iz natjecateljskog dijela programa, publiku je dodatno razgalio i zapalio gost večeri, hrvatski pjevač Dino Jelusić.

Snimka festivala bit će prikazana na TV „Jadran“ Split a bit će ponuđena Federalnoj TV BiH i drugim televizijama koje za to pokažu interesovanje.

Organizator festivala je Javna ustanova za kulturu „Hrvatski dom“ Kupres, uz pomoć vanjskih suradnika, pokrovitelja i sponzora a ove godine to su bili: Općina Kupres,  hotel „Kupres“, hotel „Adria ski“ Kupres,  hotel „Maestral“ Kupres, restoran „Kraljica“ Kupres i cvjećara „Kuna“ Kupres.

Festival je nastavio i dobru suradnju s novinskim medijima , Večernjim listom Mostar, Kupreškim radiom,  TV Jadranom iz Splita, te s još nekoliko radio postaja u BiH.

Organizator Festivala  posebno se zahvaljuje svim ovogodišnjim izvođačima kao i njihovim roditeljima na angažmanu i trudu kojega su i oni sami morali uložiti, naravno prije svega radi vlastitih motiva,  ali Festival bez toga ne bi mogao trajati već jedanaestu godinu, niti bi mogao dalje  živjeti jednako nastavljajući kako zabavnu tako odgojnu ili socijalnu funkciju.

A. Čičak

Još fotografija s festivala 2010.

This entry was posted in Novosti. Bookmark the permalink.