PLESNA REVIJA

KUPRES, 27. svibanj 2011.  U velikoj dvorani Hrvatskoga doma  Kupres održana je raskošna PLESNA REVIJA u organizaciji plesnog kluba Paganini iz Livna i JU za kulturu Hrvatski dom Kupres. U bogatom i raznovrsnom programu sudjelovao je veliki broj izvođača koji su u osebujnim kostimima, maštovitim koreografijama i scenografijama plijenili pozornost oduševljene publike tijekom dvosatnog programa.

            Program je bio sastavljen od 18 točaka. Predstavljena je paleta latinsko-američkih i standardnih plesova: samba, rumba, cha cha, paso doble, jive, potom rock & roll, disco fox, bečki i engleski valcer. Ovi plesovi su i temeljna djelatnost Kluba, dok je program  proširen i drugim vrstama plesova, u prvom redu svjetski poznatim irskim stepom, potom mažoret programom, grčkim sirtakijem, a svoje mjesto pronašao je i domaći etno pop.
Nastupile su brojne plesne skupine, članice plesnog kluba Paganini iz: Livna, Ljubuškog, Šujice i Kupresa, svih dobnih skupina od juniora do seniora s preko 150 izvođača. Svi su nastupi bili zanimljivi na svoj način, no ipak su najjači dojam ostavile seniorke iz Livna koje su izvele Irski step i koreografiranu povijesnu priču Kleopatra.
Inače, plesni klub Paganini počeo je sa svojim radom prije 14 god, i od tada do danas traju veze ove plesne škole i Kupresa. Naime plesna škola bila je otvorena u Livna, ali istodobno u Kupresa i Ljubuškom. No, prva plesna skupina Kluba koja je nastupila u javnosti, točnije za izbor Miss RH, bila je upravo s Kupresa. Veliki broj mladih dama koje su tada plesale danas su već postale mame, zaposlene djelatnice, a neke od njih su i bile nazočne na ovoj reviji.
Kulturni programi u hrvatskome domu Kupres, kao što je bila i ova revija,  zasigurno su važni i veseli događaji za djecu i mlade Kupresa, a pokazani trud i ambicije stručnih voditelja Kluba i organizatora u svemu imaju i značajnu odgojnu komponentu, što koristi ne samo djeci već i roditeljima.
Tekst i foto A. Čičak

Fotografije s revije: Seniorska skupina Livno s plesnom temom Kleopatra

 

Plesna skupina Kupres  izvela je latino mix: samba, jive i paso doble.

Mlađe Livanjke plesom su dočaravale, dolazak u goste i donošenje poklona

Plesna skupina Ljubuški otplesala je San 
Najmlađa kupreška skupina
Livanjske mažoretkinje oživile su  Pirate s Kariba

This entry was posted in Novosti. Bookmark the permalink.