BOŽIĆNI KONCERTI U HRVATSKOME DOMU KUPRES

              

 

Velika koncertna dvorana hrvatskoga doma u Kupresu, koja ima 450 sjedećih mjesta, bila je premala da bi primila sve posjetitelje koji su željeli vidjeti Božićni koncert, kojega su priredili učenici i nastavnici Osnovne škole Fra Miroslav Džaja Kupres. Program je bio raznovrstan, maštovit i osmišljen tako da se uistinu moglo čuti i vidjeti sve ono najljepše što mogu pružiti mladi izvođači od najnižih razreda do onih najstarijih. Preko sto izvođača ispunilo je dvoranu svečanim ozračjem božićnih pjesama, bilo je tu i prigodnih igrokaza na temu tradicijskih božićnih običaja, recitala, solo nastupa i grupnih koreografija, zborskog pjevanja i plesnih točaka. Svečanom Blagdanskom ugođaju dodatno je pridonijela bogato uređena pozornica gdje je na oko 300m² postavljen veliki video zid 7x5m, brojni svjetlosni efekti, scenska rasvjeta, profesionalna audio oprema i jako dobar zvuk u dvorani a pozornost publike posebno su privlačile živopisne božićne jaslice postavljene na jednom dijelu pozornice.
Ugođaj blagdanskih koncerata u Hrvatskome domu Kupres nastavlja se i poslije Božića kada će, na Ivnjdan 27. 12. u 18:00 sati, biti održan tradicionalni Božićni koncert HKD Napredak Kupres, a na platou ispred Doma bit će postavljene žive jaslice.
Evo još jedne dobre pozivnice za sve koji planiraju provesti Božićne i Novogodišnje blagdane na Kupresu da, pored uživanja u snijegu, kojega ima dovoljno i za skijanje i za sanjkanje, pogledaju i upoznaju ponešto od tradicijske kulture i narodnih običaja Kupreškoga kraja.
A. Č.

Dio atmosfere u fotografijama:


This entry was posted in Novosti. Bookmark the permalink.